office recharge rooms

 
  • 74% users feel an improvement in mood

  • 87% users report lower levels of perceived stress

  • 83% users leave feeling more productive

  • 87% users report feeling more creative inside

  • 92% users feel more connected to nature

 

In early 2018 we created a green recharge room in the Wardian Case for real estate developer EcoWorld Ballymore in London's Canary Wharf business district and brought in scientists from the University of Essex (UK) to assess the impact of this Vitamin Nature space on visitors.

A total of 108 local office workers spent an average of 60 minutes with us, benefiting from restored energy levels, a renewed sense of calmness, improved mood and greater cognitive function.

We have since gone on to conceptualize a green ‘quiet room’ for a Swiss corporate office that features a forest canopy, eco-friendly carpets resembling grass and natural materials throughout to encourage everything from deep thinking to power naps in the name of worker happiness and productivity.

If you would like us to design a green wellness room for your project, simply email us by clicking the icon below.